dinsdag 20 juni 2017

Gazpacho

ingrediënten, 6-8 personen:
2 middelgrote komkommers geschild en grof gehakt.
5 middelgrote tomaten zonder schil en grof gehakt
1 grote ui grof gehakt
1 middelgrote groene paprika grof gehakt
2 tl fijn gehakte knoflook
2 a 3 flinke sneden wit brood zonder korst
1 liter water
4 el rode wijnazijn
4 tl zout
4 el olijfolie
1 el tomatenpuree

Garnering:
1 a 2 sneden brood zonder korst in blokjes gesneden
2 fijn gehakte sjalotjes
1/2 fijn gehakte kleine komkommer
1/2 fijn gehakte groene paprika
ei in blokjes gesneden

Bereiding:

Doe de grofgebekte komkommers, tomaten, ui, paprika, knoflook en broodkruimels in een diepe kom en roer alles flink door elkaar. Voeg dan Water, azijn en zout toe. Schep het mengsel, niet meer dan een halve liter tegelijk, in een meng beker en kluts alles met grote snelheid gedurende 1 minuut dooreen, totdat de inhoud van de beker is gepureerd. Giet deze puree in een kom en klop er met de garde de olijfolie en de tomatenpuree door. Je kunt nu de soep zeven als je wil, dit is echter totaal niet noodzakelijk. Sluit de kom goed af met een plastic beschermer of een stuk folie en zet minsten twee uur in de koelkast. Vlak voor het serveren schept men de soep nog even om, daarna direct serveren. Garneer met de blokjes brood, komkommer, sjalotjes. paprika en ei.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen