zondag 11 januari 2015

wafels met cognacperen en honing

Voor 4 personen

Ingrediƫnten:

50 gr ongezouten boter in kleine blokjes
4 Doyenne du Comice peren
2 el. rietsuiker
50 ml cognac
poedersuiker om te bestrooien
100 gr ongezouten pecannoten
mascarpone voor erbij
wilde bloemenhoning

voor het wafelbeslag:
250 gr zelfrijzendbakmeel
80 gr ongezouten boter gesmolten
3 eieren, gesplitst
400 ml melk
75 gr fijne kristalsuiker
1 vanillepeul

bereiding:

Maak eerst het beslag voor de wafels. Doe het bakmeel in ene grote kom en maak in het midden een klein kuiltje. Meng in een ander kommetje de gesmolten boter met eierdooiers en melk door elkaar.
Schenk het botermengsel in het kuiltje van het bakmeel en en klop alles met een garde vanuit het midden door elkaar. Het moet een glad beslagen worden. Dek af met plasticfolie en zet tenminste 1 uur in de koelkast.

Verhit de boter in een grote pan. Voeg de peren toe en bestrooi met rietsuiker, bak 3-4 minuten totdat ze rond om licht kleuren. Voeg de cognac toe en laat nog 15  minuten stoven tot de peren zacht zijn

Verwarm ondertussen het wafelijzer.
Klop de eiwitten stijf met de suiker en het vanillemerg. Spatel voorzichtig door het wafelbeslag.
Maak 4 wafels.

Bestuif de wafels met poedersuiker, leg er de warme peren op.
Bestrooi met de gehakte pecannoten en schenk er wat honing overheen.
Serveer met een schepje mascarpone.


1 opmerking: