dinsdag 1 oktober 2013

kruidige varkensrollade met gepofte rode ui


Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingredienten:

4 rode uien
1 varkensfilet of rollade a 600 gr
50 gr rauwe ham
2 tenen knoflook in plakjes
1 bosje kruiden, tijm, rozemarijn,salie en of munt
2 el olijfolie

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verpak de uien in aluminiumfolie (ongepeld) en leg ze in een ruime ovenschaal, waar het vlees ook nog bij past. Pof de uien 1 uur gaar in het midden van de oven.

Meng de ham, knoflook en kruiden en wrijf de rollade met dit mengsel in samen met 2 el olijfolie, zout en wat peper. Leg de rollade na 30 minuten bij de uien in de ovenschaal en rooster 30 minuten mee, het mag van binnen nog licht rose zijn. Bedruip het vlees zo nu en dan met het braadvocht.

Serveer met gekookte nieuwe aardappelen, gebaken sperzieboontjes en het braadvocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten