dinsdag 24 april 2012

Bagna cauda

Je kunt allerlei soorten groenten gebruiken om in de bagna cauda saus te dippen. Denk bijvoorbeeld aan
gegrilde aubergine plakjes, geroosterde bietjes, radijsjes, gepofte rode ui, paprika brocoli, worteltjes etc. T'is maar net waar je rek in hebt!

Ingrediƫnten voor 4 personen:

4-6 teentjes knoflook (eventjes gekookt in melk)
1 blikje ansjovis
200 ml olijfolie
75-100 gr geklaarde boter
eventueel bladpeterselie
verschillende groente

Werkwijze:


Verwarm de ansjovis en de knoflook ongeveer 1 1/2 uur op heel laag vuur in de olie totdat de vis en knoflook "opgelost" zijn. Roer als laatste de boter er doorheen tot een gladde saus. Eventueel kun je er nog bladpeterselie doorheen pureren met een staafmixer.

Serveer in een vuurvast schaaltje op een theelichtje met daarnaast de verschillende groente


Geen opmerkingen:

Een reactie posten