woensdag 21 maart 2012

Vanille mascarponecreme met aardbei en amarettini

Ingredienten:

amarettini
150 gr frambozen
200 gr suiker
250 gr mascarpone
200 ml slagroom
schil van 1/2 citroen geraspt
1 vanillestokje
350 gr aardbeien

Werkwijze:

Doe de frambozen samen met 50 gr suiker in een pannetje en breng aan de kook onder voortdurend roeren. Pureer en zeef de frambozen.
Zet de coulis tenminste 1 uur in de koelkast.

Klop de slagroom met 150 gr suiker stijf. Roer er voorzichtig de mascarpone,citroenschil en het merg van het vanillestokje doorheen. Zet het mengsel koud weg.

Snijd de aardbeien in kleineblokjes en marineer ze in de frambozen coulis.

Maak in dessertglazen laagjes van de mascarponecreme, aardbeien en amarettini

Geen opmerkingen:

Een reactie posten