woensdag 21 maart 2012

Erwtenpuree met gehaktrolletjes

Ingrediƫnten:

2 uien
600 gr rundergehakt
1 ei
4 el paneermeel
2 tl grove mosterd
1 tl sambal oelek
zout en peper
2 el olijfolie
6 takjes munt
1 limoen
1 el boter
1 kg diepvriesdoperwten
1/2 groentebouillonblokje

Werkwijze:

Pel en snipper de ui. Kneed de helft van de uisnippers door het gehakt samen met het ei, het paneermeel. de mosterd en de sambal.
Maak hier 12 rolletjes van.

verhit de olie in een pan en bak de gehaktrolletjes rondom aan in ongeveer 15 minuten.

Ris op 1 takje na de blaadjes van de munt en pers de limoen. Smelt de boter in een pan en fruit de rest van de ui snippers. Voeg de erwten en het bouillonblokje toe en schenk er 200 ml water bij. Breng aan de kook en laat de erwten zachtjes 5 minuten doorkoken.

Giet de erwten af maar bewaar wel het kookvocht. Voeg het limoensap, de munt en 5-6 el kookvocht toe en pureer. Breng de puree op smaak met peper en zout.

Gebruik de overgebleven munt om te garneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten