donderdag 8 maart 2012

stamppot spruitjes

Lekkere Hollandse kost maar net iets anders!

Ingredienten voor 4 personen:

1 kg kruimige aardappelen
100 gr koude boter
100 ml volle melk
nootmuskaat
500 gr spruitjes
200 gr oesterzwammen
1 el olie
200 gr oude boerenkaas
25 gr vers verkruimeld brood

werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden

Kook de aardappels gaar in weinig water met zout.
Verhit de helft van de boter in een steelpan met de melk totdat de melk kookt.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn. roer het melk boter mengsel erdoorheen.
Breng de puree op smaak met peper zout en nootmuskaat.

Kook de spruitjes 5 minuten beet gaar.

Bak de oesterzwammen 3-4 minuten in de olie en bestrooi met zout.
Spatel de zwammen en de spruiten door de puree.
Doe de stamppot in een ingevette ovenschaal.
Snijd kleine blokjes van de rest van de boter en verdeel ze samen met de kaas en het broodkruim over de stamppot.

Bak de stamppot ongeveer een kwartier, totdat de kaas gesmolten is en er een mooie bruine korst op zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten