dinsdag 6 maart 2012

luchtige honingcakjes

Ingredienten:

90 gr boter
1 vanillestokje
2 eieren
90 gr suiker
3 el + een beetje honing
90 gr bloem
1 tl bakpoeder
sap van 1/2 citroen
zout
cakevormpjes

werkwijze:

Verwarm de over voor:
eleckrischeoven 200 graden
heteluchtoven 175 graden
gasoven stand 3

Smelt de boter. Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Klop de eieren met de suiker en 3 el honing luchtig. Meng de bloem, het bakpoeder, het vanillemerg, het citroensap en een snufje zout door het eiermengsel. Roer als laatste de gesmolten boter door het beslag.

Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ze in ongeveer 12 minuten gaar.
Heel de cakjes uit de oven en besprenkel ze direct met honing.
Serveer warm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten