donderdag 8 maart 2012

penne met spinazie-amandelpesto

ingrediƫnten voor 4 personen:

120 gr spinazielaadjes
2 tenen knoflook
21/2 el blanke amandelen geroosterd en gehakt
1 el extra vierge olijfolie
120 gr verse ricotta
25 gr parmezaanse kaas
400 gr penne

werkwijze:

blancheer de spinazie 10 seconden in zacht kokend water met een beetje zout totdat de blaadjes iets slinken.
Giet af en spoel direct onder koud water af. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit en hak grof.
Doe de spinazie in een keukenmachine met de knoflook, amandel, olie, ricotta en de helft van de parmezaanse kaas. Pureer tot een gladde massa.

Kook de pasta en bewaar 60 ml van het kookvocht.
Doe de pasta in een schaal en voeg de pesto en het kookvocht toe. Roer goed door elkaar en bestrooi met de rest van de parmezaanse kaas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten