zaterdag 17 maart 2012

sjalot bonbons

Vreemd maar wel lekker!

Ingredienten:

8 kleine sjalotjes
1 el roomboter
2 el honing
150 ml rode port
1 el geraspte citroen en sinaasappelschil
150 ml sinaasappelsap
zout
50 gr pure chocolade minstens 75 % cacao

Werkwijze:

Pel de sjalotten en snijd de worteltjes eraf.
Smelt de boter in een pannetje en fruit de sjalotten lichtbruin.
Voef de honing, port geraspte schil en sinaasappelsap toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en stoof de sjalotten zachtjes gaar. Schep ze regelmatig om.
Laat de sjalotten als ze gaar zijn nog minimaal 8 uur marineren in het stoofvocht.

Smelt de chocolade au bain marie. Dip de sjalotjes in de chocola prik ze op een lange sate prikker en zet ze in een glas totdat ze droog zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten