Tussen gerecht 2e kerstdag 2011
Ingredienten:
4 kleine brioche broodjes
4 varkenswangetjes
olijfolie
100 ml jus de veau*
100 ml kippenbouillon*
100 ml rode wijn
1 a 2 little gems
200 ml groentebouillon*
zoet zuur van komkommer**
rode uien compote**
4 dunne plakjes roodschimmelkaas
gefrituurde uien ringen**
truffelmayonaise***
2 aardappels
arachideolie om te frituren
Werkwijze:
Snijd de aardappels tot hele kleine frietjes.
Frituur ze voor en laat uitlekken op keukenpapier.
Meng de wijn kippenbouillon en jus de veau.
Braad de varkenswangetjes aan in een beetje olijfolie en blus af met het wijn mengsel.
Laat zachtjes stoven totdat ze gaar zijn
Stoof de littlegem in de groentebouillon, niet te lang.
Frituur de frietjes voor de tweede keer totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
Snijd de brioche broodjes doormidden en beleg in deze volgorde:
little gem
zoetzuur van komkommer
varkenswangetjes
rodeuiencompote
plakje roodschimmelkaas
gefrituurde uienringen
het kapje van het brioche broodje
Serveer met de frietjes en truffelmayonaise.
Leg voor het echte 'happy meal' gevoel op ieder bord een klein plastic speeltje.
* voor recept zie 'basis recepten'
** voor recept zie 'bijgerechten'
*** voor recept zie 'dip boter en sauzen'
Geen opmerkingen:
Een reactie posten