zaterdag 17 maart 2012

kleine beef wellingtons

ingredienten voor 4 personen:

600 gr mager rundergehakt
1 ui
2 tenen knoflook
2 el tomatenpuree
2 el fijngehakte bladpeterselie
1 el fijn gehakte rozemarijn
35 gr vers broodkruim
2 tl worcestershiresauce
1 el gehakt eekhoorntjesbrood
2 eieren
95 gr grove mosterd
8 velletjes bladerdeeg
bloem om te bestuiven
8 dunne plakjes prosciutto
200 gr creme fraiche

werkwijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng gehakt, gesnipperde ui, knoflook, tomatenpuree, kruiden, broodkruim, worcestershiresauce, eekhoorntjesbrood de helft van de eieren en 21/2 el  mosterd in een kom door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gehakt in vier porties kneed ze tot dikke rollen en zet apart.

Leg steeds 11/2 vel bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een vel dat om het gehakt past.
Beleg elk vel met 2 plakken prosciutto en leg het gehakt er op. Vouw het bladerdeeg dicht en bestrijk de naden met ei zodat ze goed dicht blijven zitten.

Snijd vormpjes uit de rest van het bladerdeeg en versier er de wellingtons mee.
Bestrijk de wellingtons volledig met ei.
Bak 25 tot 30 minuten en laat 10 minuten rusten als ze uit de oven komen.

Meng de rest van de mosterd met de creme fraiche en voeg peper en zout naar smaak toe.
Serveer dit bij de wellingtons

1 opmerking: