voor ongeveer 1,5 liter
Ingredienten:
3 uien
1 prei
2 stengels bleekselderij
6 wortels
1/2 bol knoflook met schil
1 laurierblaadje
1/2 tl wittepeperkorrels
1/2 tl zwarte peperkorrels
1 takje tijm
2 takjes basilicum
1 takje dragon
1 takje koriander
2 takjes peterselie
200 ml droge witte wijn
zeezout en peper
Werkwijze:
Maak de groente schoon en kah ze grof.
Leg ze samen met de knoflook het laurierblaadje en de peperkorrels in een grote pan.
Schenbk hier ongeveer 2 liter water op en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur en voeg de kruiden, wijn en een beetje peper en zout toe aan de bouillon.
Laat volledig afkoelen en zet hem 1 nacht in de koelkast.
Schenk de bouillon door een fijne zeef.
In de koelkast blijft de bouillon maximaal 5 dagen goed.
Invriezen gaat prima
Geen opmerkingen:
Een reactie posten