Tussengerecht kerstavond 2011
Ingrediënten siroop:
250 ml water
125 gr fijne tafelsuiker
2 el. glucose
Werkwijze siroop:
Giet het water in een grote pan en breng aan de kook.
Klop er geleidelijk de suiker en glucose door tot ze volledig zijn opgelost.
Breng het mengsel aan de kook en laat 30 seconden koken.
Giet het mengsel in een luchtdicht af te sluiten bak en zet in de koelkast tot het volledig afgekoeld is.
Ingrediënten Granny-smithsorbet:
4 grote granny smiths geschild en in vieren gesneden, klokhuizen verwijderd
1 el citroensap.
Draai de appels in een blender tot een gladde puree. Passeer de puree door een fijne zeef.
Je moet dan ongeveer 300 ml sap hebben.
Meng het sap in een kom met het citroen sap en 75 ml suikersiroop.
Draai hier met een ijsmachine een sorbet van.
ingrediënten sauternegelatine:
2 blaadjes gelatine
750 ml sauterne
Werkwijze:
Laat de gelatine in koud water weken.
Giet de sauterne in een grote pan en breng de wijn langzaam aan de kook.
Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en los op in de wijn.
Passeer het mengsel door ene fijne zeef en schenk in een schaal.
Dek de schaal af en laat 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast.
Schep de gelatine in een borrel glaasje en leg er een bolletje sorbet op. Garneer met apple blossem van koppert cress
Geen opmerkingen:
Een reactie posten