tussen dessert 2e kerstdag 2011
Ingredienten:
350 gr verse doperwten
100 ml melk
150 ml slagroom
2 kleien eieren
50 gr suiker
beetje munt
Werkwijze:
Pocheer de doperwten in 8 minuten gaar in gezoute water.
Giet af en laat direct schrikken in koud water.
Draai de erwten in een blender tot een gladde puree en passeer door een fijne zeef.
Breng melk en room aan de kook. klop ondertussen de eieren met de suiker tot een licht en luchtig mengsel en giet bij de kokende melk.
Roer langzaam met een houten spatel op een laag vuur tot het mengsel 83 graden heeft bereikt.
Neem van het vuur en plaats in een bak met ijswater.
Passeer het mengsel in giet bij de erwten puree.
Meng goed door elkaar en draai er ijs van met een ijsmachine.
Voeg de fijn gesneden munt toe als het ijs bijna klaar is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten