Spoom 2e kerstdag 2011
Ingrediƫnten:
1 sjalot gepeld en gesnipperd
1/4 komkommer geschild zaadlijsten verwijderd en in kleine stukjes
1 rode peper fijngehakt
8 rijpe tomaten
tabasco
2 el citroensap
2 el tomaten puree
2 el vloeibare glucose
20 ml wodka
Werkwijze:
Doe de sjalot, komkommer en rode peper in een blender. Halveer 2 tomaten verwijder het zaad en snijd in stukjes. Doe ze ook in de blender en maal tot een gladde puree. Wrijf het mengsel door een fijne zeef en gooi de pulp weg.
Snijd de resterende tomaten in vieren verwijder het zaad en doe de tomaten in de blender. Meet 200 ml van de puree af en doe deze terug in de blender bij de tomaten.
Voeg de tabasco het citroensap, de tomaten puree, vloeibare glucose, wodka peper en zout toe, en maal tot ene glad mengsel.
Wrijf door een fijne zeef boven de kom van de ijsmachine en draai er ijs van.
Schep het in een bak als het vrij stevig is en zet in de vriezer totdat de sorbet volledig bevroren is.
Serveer met rode peper wodka* in borrelglaasjes van ijs.
* voor recept zie 'dranken'
Geen opmerkingen:
Een reactie posten