Ingredienten:
1 gr gedroogde gist
200 gr bloem
1 el plantaardige olie
garnering*
Werkwijze:
Los de gist op in een eierdopje lauw water, zet weg totdat het gaat borrelen.
Meng de bloem met de olie, gist en een snuf zout. Schenk er zoveel lauwwarm water bij als nodig om een zijdeachtig glad deeg te krijgen.
Laat tenminste 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rol het deeg uit, vouw 2 keer dubbel en rol weer uit.
Herhaal dit een aantal keer. Rol uit tot 2 flinter dunne lappen.
Leg het deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrooi met de garnering naar keus.
Bak ongeveer 15 minuten tot de crackers egaal goudbruin zijn.
Laat afkoelen en breek in stukjes.
* je kunt met deze crackers alle kanten op. bijvoorbeeld maanzaad, sesamzaad, karwijzaad, komijnzaad.
Of bijvoorbeeld rozemarijn en zeezout, paprika poeder en noem het maar op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten