1 ui
300 ml gevogeltebouillon*
250 gr verse doperwten
60 gr spinazie
50 ml olijfolie + een scheutje
1 el boter
Werkwijze voor de doperwtencrème:
Snijd de uien fijn en stoof ze in de een klein beetje olijfolie.
Voeg de bouillon toe en kook de uien gaar. Voeg de doperwtjes toe en kook ze 2 minuten mee.
Voeg als laatste de spinazie toe en giet direct af, bewaar het kookvocht. Draai er in de keukenmachine een gladde crème van met de olijfolie en de boter. Voeg indien nodig een beetje van het kookvocht toe.
Ingrediënten voor de doperwtencake:
280 gr bloem
2 gr bakpoeder
2 gram baksoda
250 gr suiker
220 gr olijfolie
4,5 gr zout
200 gram doperwtencreme
150 gr parmezaanse kaas
70 gr pijnboompitten
2 eieren
Werkwijze doperwtencake:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Meng alle ingrediënten behalve de eieren en draai in de keukenmachine tot een
smeuïg geheel. Meng er dan voorzichtig de eieren doorheen.
Vul kleine cakevormpjes (mini tulband) met het deeg en bak ongeveer 7 minuten.
Ingrediënten krabsalade:
100 gr krab
4 blaadjes munt
8 blaadjes koriander
scheutje olijfolie
scheutje sushi azijn
1 tl geraspte citroenschil
scheutje citroensap
Werkwijze krabsalade:
Snijd blokjes van de krab en hak de munt en koriander fijn.
Schep alle ingrediënten voorzichtig door elkaar.
Ingrediënten groene thee wafeltjes:
125 gr isomalt suiker
3 gr matcha poeder
2,5 gr citroenzuur
Werkwijze groene thee wafeltjes:
Smelt de isomalt in een pannetje en voeg het matcha poeder en het citroenzuur toe.
Stort het mengsel op een siliconen matje en strijk heel dun uit.
Laat het afkoelen en breek er kleine stukjes van
Garnering:
Leg het cakeje op een bord en scherp er de krabsalade in.
garneer met de groene thee wafeltjes, jasmin blossem, bean blossem en afilla**
*zie voor recept 'basisrecepten'
**Dit zijn producten van Koppert cress www.koppertcress.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten