zaterdag 21 januari 2012

mango pompoen curry

Een heerlijk frisse curry.

Ingrediƫnten:


30 gr verse gember
1 ui
2 groene chilipepers
30 gr verse kurkuma
1 hokkaido pompoen ongeveer 800 gr
600 gr vastkokende aardappels
1 el olie
1/2 tl mosterdzaad
1/2 tl komijnzaad
400 ml kokosmelk
1 grote rijpe mango
zout

Werkwijze:

hak de gember chilipepers ui en kurkuma fijn
Snijd de pompoen in dunne plakken en de aardappels in stukken.

Verhit de olie in een wok of grote pan en rooster het mosterdazaad en het komijnzaad. Voeg de ui toe en bak kort mee. Bak de pompoen al roerend 5 minuten mee. Roer er de gember, kurkuma en chilipepers doorheen en fruit ze kort mee. Voeg de kokosmelk en 100 ml water toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Snijd de mango in reepjes en voeg toe aan de curry, laat 3 tot 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout.

Serveer met basmati rijst

1 opmerking: