woensdag 8 februari 2012

guacamole

ingredienten voor de guacamole:


1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook
1,5 limoen geraspte schil en sap
150 ml tacosaus
3 grote rijpe avocado's
15 gr verse koriander gehakt
zout en peper

ingredienten voor de tacosaus:


15 ml plantaardige olie
1 ui in blokjes
1 groene paprika fijngesneden
1 rode of groen peper fijngesneden
1/2 tl komijn
1/2 tl koriander
1 teentje knoflook geperst
zout, peper en suiker
1 blik tomaten (400 gr)

werkwijze tacosaus:


verhit de olie in een pan op laag vuur. Fruit de ui en paprika zacht
Voeg de peper komijn en koriander toe en roer goed door.

Voeg de rest van de ingredienten toe en breng op smaak met peper en zout.

werkwijze guacamole:


Roer de ui knoflook limoenschil en sap en de tacosaus goed door elkaar in een grote kom.
verwijder het vruchtvlees van de avocado en voeg toe.
Pureer de avocado met een stamper, breng op smaak met peper en zout en roer er de koriander door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten