donderdag 17 november 2011

Zeebaars in zoutkorst

Ingrediƫnten:

2 zeebaarzen
300 gr peterselie
3 kg zout
13 eieren
1,5 kilo bloem

Werkwijze:

Maak de vis schoon (schubben en ingewanden verwijderen)
Hak de peterselie heel fijn en meng met het zout. Voeg 12 eieren toe en meng goed. Doe er bloem bij en kneed tot een deeg. Laat het minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast staan.

Rol het deeg op een bebloemd oppervlak uit tot 1/2 cm dik. Snijd er een vorm uit die iets groter is dan de zeebaars. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg hier de plak deeg op. Schik de vis in het midden en bekleed met een tweede plak deeg. Druk de randen goed aan en herhaal dit met de tweede vis.

Klop het laatste ei los en smeer er de zoutkorsten mee in.
Zet ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden (hetelucht)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten