donderdag 17 november 2011

Gebakken rode biet met blauwekaasdip

De bietjes met alleen de dip zijn zeer geschikt als klein hapje tussendoor of voor bij de borrel.
Serveer je de bietjes met de uienringen en een snee donker brood dan is het ook een heerlijke lunch.


Ingrediƫnten:

2 teentjes knoflook
4 takjes marjoraan
75 gr zachte boter
1 tl citroensap
zout en peper
8 rode bieten
100 gr blauwekaas
100 ml creme fraiche
4-6 el melk
2 uien
2 el bloem
1-2 el olie
aluminiumfolie

Werkwijze:


Roer de boter de marjoraan, citroensap en de geperste knoflook door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Schil de bieten en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik.

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Leg de rode bieten in 4 porties op aluminiumfolie, verdeel het botermengsel in kleine stukjes over de bietjes. Sluit het aluminiumfolie over de bietjes en maak er pakketjes van. Bak ongeveer 45 minuten in de oven.

Prak de kaas met een vork fijn en meng met de creme fraiche en de melk tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout

Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Haal ze door de bloem en bak ze knapperig in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

Neem de bietjes uit het folie en leg ze met de  vloeibare boter erbij op een bord. Serveer met de uienringen en de blauwekaasdip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten