dinsdag 1 november 2011

Sopa aquacate

Of avocadosoep.

Ingredienten:

3 dl. bouillon
3 teentjes knoflook
150 gr. spinazie
2 el. olijfolie
1 avocado
1 el.citroensap
75 ml. slagroom
zout en peper

Werkwijze:


verhit de olie in een koekenpan. Snij 2 teentjes knoflook in plakjes en bak ze goudbruin in ongeveer 1 minuut. Schep de plakjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bak de spinazie in met het derde teentje knoflook ongeveer 2 minuten. Pureer de spinazie met een beetje bouillon zeer fijn.
Pureer de avocado met het citroensap en de slagroom en voeg de spinazie toe.
Laat dit smaen met de rest van de bouillon goed door warmen maar laat hem niet koken.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met de knoflook chips.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten