Gemarineerde youghurtkaasballetjes.
Ingrediƫnten voor ongeveer 18 balletjes:
1,5 liter volle yoghurt
2 kaasdoeken van 50 x 50 cm.
2 verse larierblaadjes
3 takjes tijm
2 takjes oregano
500 ml. goede olijfolie
Werkwijze:
Doe de yoghurt met 2 theelepels zout in een grote kom en vermeng ze goed. Leg de kaasdoeken boven op elkaar en doe het yoghurtmengsel erin. Laat 3 dagen uitlekken.
Maak ongeveer 18 balletjes van de uitgelekte yoghurt en leg ze op een bord. Dek af en laat drie uur rusten in de koelkast tot ze vrij stevig zijn.
Plaats de balletjes in een weckpot van 1 liter samen met de laurier, tijm en oregano. Vul de pot met olie tot de balletjes net onder staan. Bewaar de pot in de koelkast maar laat de labneh eerst op kamer temperatuur komen voor het serveren
Geen opmerkingen:
Een reactie posten