De courgettebloemen kunnen ook vervangen worden door pompoenbloemen, het resultaat blijft even lekker!
Ingrediƫnten voor twee personen:
50 gram bloem
1/4 tl. bakpoeder
1 el. olijfolie
75 ml. bier
85 gr. ricotta
25 gr. geraspte parmezaanse kaas
1 el. gehakte zwarte olijven
2 courgette bloemen
50 gr. tonijn in olie
1 1/2 el. mayonaise
1 1/2 el. citroensap
kapperappeltjes
arachideolie
werkwijze:
Maak een glad beslag van de bloem, bakpoeder, olijfolie en bier.
Zet 1 uur op een koele plaats.
Meng de ricotta parmezaanse kaas en de olijven en vul hiermee de courgettebloemen.
Maak van de tonijn, mayonaise en citroensap een gladde puree.
Verhit de olie tot 160 graden. Doop de bloemen in het beslag en frituur tot ze bruin zijn.
Dien de bloemen op met de tonijnsaus en serveer er de kapperappeltjes bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten