Ingrediƫnten:
1 kg desiree-aardappelen
olijfolie om te frituren
500 gr rijpe roma-tomaten ontvelt
2 el olijfolie
1/4 rode ui fijngehakt
2 teentjes knoflook geperst
3 tl paprikapoeder
1/4 tl cayennepeper
1 laurierblad
1 tl suiker
1 el gehakte verse peterselie
Werkwijze:
Schil de aarappelen en snijd ze in blokjes, spoel ze goed af en dep ze droog.
Verhit de frituurolie tot 180 graden. Frituur de aardappel blokjes in tien minuten goudbruin.
Laat ze uitlekken op keuken papier.
Verhit de extra olijolie in een steelpan en bak hier in de ui 3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de kruiden toe en bak ze 1-2 minuten mee.
Vooeg de tomaat, laurier, suiker en 100 ml water toe en kook het geheel , onder af en toe roeren, 20 minuten. Er ontstaat dan een dik pulpachtig mengsel. Laat de saus even afkoelen en verwijder het laurierblad. Pureer de suas in een keukenmachine. Verwarm voor het opdienen de saus nog 2 minuten in een pan en breng op smaak met peper en zout.
Verit de olie opnieuw tot 180 graden en frituur de aardappelblokjes 2 minuten totdat ze heel krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer in een schaal met daaroverheen de saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten