dinsdag 13 september 2011

tuinbonen met chorizo

Voor bij een tapas maaltijd.

Ingrediƫnten:

50 gram pancetta aan 1 stuk
115 gr. chorizo
4 el. olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
scheutje droge witte wijn
1,3 kilo tuinbonen (450 gram na doppen)
1 el. fijngehakte munt en dille
suiker
peper

Werkwijze:

Snijd de pancetta en chorizo in blokjes.
Verhit de olie in een vuurvaste schaal met deksel. Fruit de ui en bak de pancetta direct mee.
Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Schenk een scheutje wijn in de pan, draai het vuur hoog zodat de alcohol verdampt. Draai het vuur weer laag en voeg de tuinbonen en de chorizo toe. Roer goed om zodat alles met olie bedekt is, doe de deksel op de pan en laat zachtjes 15 minuten stoven tot dat de bonen gaar zijn. Houd de bonen goed in de gaten want het kan mogelijk zijn dat je tussentijds nog wat wijn of water toe moet voegen als ze te droog worden. Roer er een mespunt suiker en de gehakte kruiden door, breng op smaak met peper .

Serveer gloeiend heet gegarneerd met munt of dille.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten