Dit gevulde eitje kan haast niet ontbreken bij een tapas maaltijd.
ingrediƫnten:
8 eieren
groene olijven met paprika gevuld
5 el. mayonaise
tabasco
cayennepeper
chilipoeder
peper en zout
paprika poeder om te bestuiven
paar takjes dille
Werkwijze:
Draai de eieren 15 minuten voor het koken om zodat de dooier mooi in het midden komt.
Kook de eieren hard spoel ze af met koud water en pel ze.
Halveer de eieren en wil de dooier er voorzichtig uit.
Wrijf de dooier met een lepel door een nylon zeef. Hak de olijven heel fijn en houd een paar mooie plakjes achter voor de garnering. Meng de dooier met de gehakte olijven en voeg de mayonaise toe. Als dit een gladde masse geworden is voeg je naar smaak de cayennepeper, tabasco en chillipoeder toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
Vul de eieren met het mengsel en garneer met paprika poeder, dille en de plakjes olijf.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten