Een van mijn favoriete gerechten uit de Indiaanse keuken.
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 kop rode linzen
1 tl zout
3/4 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
750 ml water
1 ui gesnipperd
4 el. ghee
1 teentje knoflook geperst
1 tl geraspte verse gember
1 grote tomaat van vel en zaad ontdaan in stukje gehakt
2 tl. garam masala
2 el. room
2 el. gehakte koriander of munt
Werkwijze:
Kook de linzen met zout, kurkuma en chilipoeder in ongeveer 20 minuten gaar.
Bak de ui goudbruin in ghee. Voeg de knoflook en gember toe en bak ze kort. Voeg dan de tomaat toe en bak ze mee tot ze zacht zijn.
Roer het mengsel door de linzen en voeg garam masala, room em de helft van de gehakte kruiden toe.
Garneer met de rest van de gehakte kruiden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten