Een lichte curry die als lunch prima smaakt gecombineerd met papadums. Voor een hoofdgerecht serveer ik er rijst bij.
Ingrediƫnten 4 tot 6 personen:
1 bloemkool
1 1/2 kop verse erwten
1 ui in dunne plakjes
1 teen knoflook geperst
1 tl gember wortel geraspt
3/4 tl. kurkuma
1 el. korianderpoeder
1 el. vindaloo pasta
2 kardemoms
200 gr. yoghurt
2 tomaten in dunne plakjes
100 gr. paneer*
4 el/ ghee
2 tl. suiker
Werkwijze:
Kook de bloem en de erwten tot ze zacht zijn.
Bak de ui en gember bruin in de ghee. Voeg kurkuma, koriander, vindaloo, suiker, kardemom en youghurt toe en bak 3 tot 4 minuten.
Voeg de tomaat toe en bak 3-4 minuten. Voeg de bloemkool, erwten en paneer toen en laat nogmaals 3-4 minuten bakken.
* het recept voor paneer staat onder "bijgerechten"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten