maandag 12 september 2011

Groente curry

Een lichte curry die als lunch prima smaakt gecombineerd met papadums. Voor een hoofdgerecht serveer ik er rijst bij.

Ingrediƫnten 4 tot 6 personen:

1 bloemkool
1 1/2 kop verse erwten
1 ui in dunne plakjes
1 teen knoflook geperst
1 tl gember wortel geraspt
3/4 tl. kurkuma
1 el. korianderpoeder
1 el. vindaloo pasta
2 kardemoms
200 gr. yoghurt
2 tomaten in dunne plakjes
100 gr. paneer*
4 el/ ghee
2 tl. suiker

Werkwijze:

Kook de bloem en de erwten tot ze zacht zijn.
Bak de ui en gember bruin in de ghee. Voeg kurkuma, koriander, vindaloo, suiker, kardemom en youghurt toe en bak 3 tot 4 minuten.

Voeg de tomaat toe en bak 3-4 minuten. Voeg de bloemkool, erwten en paneer toen en laat nogmaals 3-4 minuten bakken.



* het recept voor paneer staat onder "bijgerechten"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten