vrijdag 9 september 2011

matcha latte


Matcha is groene thee in poedervorm uit Japan. Alleen de fijnste theebladeren worden tijdens de oogst geselecteerd. De blaadjes worden gestoomd, gedroogd en daarna in een traditionele stenen vijzel verpulverd zodat er een groen poeder overblijft. Matcha wordt voornamelijk gebruikt tijdens de officiƫle Japanse theeceremonie. het exclusieve drankje is rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen. En het schijnt hart en vaatziekte te helpen voorkomen, cholesterol te verlagen en rimpels te verminderen!

Genoeg reden dus om aan de matcha lattes te beginnen.

Ingrediƫnten:

1 tl matcha-poeder
180 ml volle melk
honing
bamboe klopper
melkschuimer

werkwijze:

Doe het matcha-poeder in een kop en schenk er 50 tot 60 ml heet water op dat gekookt is en afgekoeld tot ongeveer 85 graden. Klop dit op met een bamboe klopper. Roer er naar smaak de honing door. Schuim de melk op en schep voorzichtig in de kop. Giet er tot slot heel voorzichtig nog wat van de warme melk overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten