maandag 5 september 2011

Macadamianotensoep

Ik vond dit receptje in een hele oude "delicious" het is weer eens iets anders!
Wel erg vullend...

benodigdheden voor 6 personen:


450 gr ongezouten macadamianoten, grof gehakt
3 middelgrote aardappelen, geschild en gehakt
1 grote prei (het witte deel) in plakjes
1 ui, gehakt
1 l bouillon (groente of kip)
300 ml slagroom.

Werkwijze:


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verdeel 50 gram van de noten over de bakplaat en rooster ze tot ze goudbruin zijn.
Doe de aardappel de prei en de ui met de bouillon in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes garen.
Neem de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen. Voeg 400 gram noten toe en pureer de sope tot hij glad is. Roer de room erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
Garneer met de geroosterde noten en serveer met geroosterd stokbrood.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten