maandag 15 augustus 2011

Peperoni alla Siracusana

Deze paprika's op de wijze van Syracuse passen uitstekend bij een Italiaans diner.
de restjes wil ik de dag erna nog weleens opeten op een broodje besmeerd met ricotta, heerlijk!

ingrediƫnten voor 4 personen:

3 paprika's
50 gr geroosterde amandelen
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
4 el paneermeel
verse muntblaadjes
zout
1,5 el balsamico azijn

Werkwijze:


Snijd de paprika's in de lengte in repen. Hak de amandelen en de knolook in stukjes. Bak de paprika's een paar minuten in de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg hierna de de knoflook, amandelen, paneermeel, munt, azijn en zout toe. Laat het gerecht ongeveer 10 minuten pruttelen op laag vuur. Schep regelmatig om met een houten lepel. Serveer lauwwarm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten