Het is bedoeld als garnering maar toch smaakt het ook prima!
Ik heb deze peren plakjes gebruikt als garnering bij de peren-tatin met pecannotenroom* en gotgonzola-ijs**
ingredienten:
400 gr fijne suiker
400 ml water
sap van een halve citroen
3-4 peren
benodigdheden:
siliconenmatje
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op de laagste stand. Bekleed een bakplaat met het siliconenmatje.
Roer de suiker het water en het citroensap in een pan op laag vuur totdat de suiker is opgelost. Zet het vuur hoger en kook het mengsel 5 minuten tot het iets dikker is. Snijd de ongeschilde peren overdwars in flinter dunnen plakjes met een mandoline. Doop elk plakje direct in de siroop en leg het op de bakplaat. Zet de peren een uur of 2 in de oven, tot ze stevig zijn en gemakkelijk van het siliconen matje afkomen. Je kunt de peren plakjes goed bewaren tussen bakpapier in een luchtdichte trommel.
* het recept staat onder het kopje "taarten en cakes"
** dit recept staat uiteraard onder het kopje "ijs"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten