zondag 14 augustus 2011

Gorgonzola-ijs

T'is apart maar wel een heuse smaaksensatie!
En het smaakt heerlijk bij de peren-tatin met pecannoten room*

ingrediƫnten:

250 ml melk
250 ml room
6 eierdooiers
100 gr fijne suiker
125 gram gorgonzola, verkruimeld.

Benodigdheden:

Een ijsmachine

Werkwijze:


Breng de melk en de room langzaam aan de kook. Klopt intussen de eierdooiers en de suiker in een grote kom. Schep hier langzaam al kloppend de romige melk bij als deze begint te koken. Schep vervolgens het mengsel door een fijne zeef in een schone pan.

Zet het mengsel op laag vuur  en roer met een houten lepel tot het iets dikker wordt en de structuur heeft van dunnen vla. Voeg de gorgonzola toe en roer tot deze gesmolten is en de vla glad is. Laat de vla volledig afkoelen maar roer wel af en toe door zodat er geen vel op het oppervlak ontstaat.
Schenk de vla in een ijsmachine en laat draaien tot het ijs bijna hard is. Schep het ijs over in een ondiepe diepvriesbal en laat het enkele uren in de vriezer staan todat het ijs hard is.

Serveer bij een peren-tatin en garneer met een plakje gedroogde peer**



* Het recept voor de tatin en de pecannoten room is te vinden onder het kopje taarten en cakes.
** Te vinden onder het kopje garnering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten