zondag 11 september 2011

Figen Pfeffer (supplement bij 5e gang middeleeuws menu)

De vijgen peper wordt geserveerd als bijgerecht voor de Cive de veel.

Ingredienten voor 6 personen:

500 gram gedroogde vijgen
500 ml wittewijn
enkele speculaasje
paneermeel
handvol rozijnen
honing
azijn
gemberpoeder
kaneel
cardamom
kruidnagelpoeder
gemalen foelie
korianderpoeder

Wel de rozijnen.
Verwijder de steeltje van de vijgen en kook ze een half uur in een mengsel van gelijke delen water en wijn.

Verkruimel de speculaas en vermeng met het paneermeel.
Haal de vijgen uit het kooknat en bindt dit met het kruim tot een brij die nog te gieten is.
Giet dit mengsel door een zeef en kook tot het bindt.
Breng op smaak met honing, azijn en specerijen.
Doe vijgen in een schaal en giet hier net voor het serveren de hete brij over en garneer met de gewelde rozijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten