Kaastaart.
Dit recept vraagt om Gervaiskaas, wij konden deze helaas nergens krijgen en hebben het recept uitgeprobeerd met een eenvoudige roombrie ontdaan van de korst. Werkt ook heel goed!
Ingrediƫnten voor ongeveer 8 personen:
!50 gram bloem
75 gram boter
zout
1 ei
400 gram Gervais (of een andere zachte vette kaas)
Poedersuiker
gemalen cardamom
gemberpoeder
kruidnagelpoeder
geraspte nootmuskaat
gemalen foelie
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak een engels korstdeeg van de bloem, boter, zout en ei. Vet een springvorm in met een diameter van 20 cm en bekleed deze met het deeg.
Meng voor de vulling de kaas met de poedersuiker en specerijen naar smaak. Gebruik in ieder geval zoveel specerijen dat de taart er bruin van ziet.
Doe de vulling in de vorm en bak in ongeveer 45 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten