bedenk wel dat je op tijd moet beginnen, de yoghurt heeft minstens 1 nacht nodig om uit te lekken!
Ik serveer de hangop het liefst met een zelfgebakken ciabatta, maar op een grof boerenbrood smaakt het ook prima. Turksbrood werkt goed als de hangop als dip wordt geserveerd
Ingrediƫnten:
1 liter geitenyoghurt
200 ml slagroom
tijm (liefst vers)
1 gedroogde chilipeper
een handje vol groene olijven zonder pit
ciabatta of ander brood
peper en zout naar smaak
benodigdheden:
Kaasdoek of een fijne theedoek
Werkwijze:
Leg de kaasdoek in een zeef en zet deze op een diepe kom. Schenk de yoghurt in de zeef en laat 1 nacht op een koele plaats uitlekken.
Klop de slagroom stijf en roer hier de tijm en de gehalveerde olijven doorheen. Schep voorzicht de hangop in delen bij het slagroom mengsel en meng het met een spatel. Spatel nu de chilipeper en peper en zout naar smaak door het mengels. Laat de hangop nog minstens 2 uur in de koeling staan zodat alle smaken goed intrekken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten