Ooit kreeg ik in een Marokkaans restaurant amandelkoekjes voor gezet. Wat waren die heerlijk!
Na deze ervaring ben ik vol goede moed mijn keuken in gestapt en heb geprobeerd de koekjes na te maken.
Zo lekker als het origineel zijn ze nog niet geworden maar hier is alvast een voorlopig recept.
Een koekje is natuurlijk altijd lekker maar je kunt het ook serveren als dessert met bijvoorbeeld een bolletje vijgen-ijs en een fruitsalade. Of vanille-ijs en gedroogde vruchten geweekt in amaretto.
Ingrediƫnten:
150 gr poedersuiker
225 gr amandelmeel*
1 tl vanille-aroma
1 ei
2 tl citroenschil
boter of bakspray om in te vetten
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de suiker met het ei schuimig. Meng het amandelmeel met de citroenschil en het vanille-aroma en voeg dit langzaam toe aan het eimengsel.
Kneed het deeg met de hand soepel en laat het 15 minuten rusten.
Maak kleine bolletjes van het deeg en druk ze een beetje plat. Leg de koekjes op ene ingevette bakplaat en bak ze in 15 tot 20 minuten gaar. De koekjes moeten nog een beetje zacht zijn als je ze uit de oven haalt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten