donderdag 26 september 2013

Courgette geitenkaastaart met pistache dressing

Voor een grote taart.

ingredienten:

4 middelgrote courgettes
8 el olijfolie
1 pakje roomboter bladerdeeg
200 gr smeerbare geitenkaas
1 rode chilipepers in hele dunne reepjes
hand vol rucola
2 el wittewijnazijn
1 teen knoflook
4 el pistachenoten fijn gehakt.

Werkwijze:

Snij de courgettes in de lengte in dunne plakken. Meng ze met 4 el olijfolie en gril in een grilpan tot ze streepjes hebben. Laat afkoelen.
Verwarm de oven to 220 graden. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op de bakplaat en druk de naden goed aan en zorg voor een opstaande rand. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Bekleed de deegbodem met bakpapier en bak 10 minuten blind. Verwijder de blindevulling en het bakpapier en bak de bodem nog 5 minuten. Laat afkoelen.
Meng pistachenoten met knoflook wittewijnazijn en olijfolie.
Bestrijk de afgekoelde bodem met de geitenkaas. verdeel er de courgette en de rodepeper over. Sprenkel de dressing over de taart en maak af met de rucola.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten