donderdag 4 april 2013

Arabisch ontbijt

Volgens de delicious is dit een typisch arabisch ontbijt.
Ik heb geen idee! maar t'is wel lekker.

Ingredieneten voor 4 personen:

1 grote aubergine
1 el olijfolie
2 el muntblaadjes, gehakt
200 gr verse ricotta
4 eieren
6 kleine romaatjes, gehalveerd
2 kleine libanese komkommers,
    in de lengte gehalveerd.
80 gram gemengde olijven1 el za'atar
100 gr feta
2 el honing
2 tl extra vierge olijfolie

Werkwijze:

Verhit een grillpan op middelhoogvuur.
Snijd de aubergine in de lengte in 8 dunne plakken en bestrijk ze aan beide kanten  met olijfolie. Rooster de plakken ongeveer 2 minuten aan beide kanten, laat afkoelen.
Roer de munt door de risotto en breng op smaak met zout en peper.
Schep steeds een eetlepel ricotta op een aubergine plak en rol op.
Kook de eieren halfhard, pel en halveer.
Verdeel de rolletjes eieren tomaat komkommer en olijven over de borden.
Bestrooi de eieren met za'atar, verkruimel de feta over de tomaten en komkommer en besprenkel met honing. Garneer met muntblaadjes en olijfolie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten