vrijdag 16 maart 2012

krabsalade met avocado puree en mais sorbet

Voorgerecht 2e kerstdag 2011

Ingredienten voor de krabsalade:

250 gr wit krabvlees
citroensap naar smaak
mayonaise naar smaak
zeezout en peper


avocado puree:

2 avocado's
sap van 1 limoen
1 el creme fraiche

maissorbet:

340 gr maiskorrels met vocht (uit blik)
snufje suiker
zeezout naar smaak



Werkwijze krab salade:

Meng de krab met mayonaise en citroensap naar smaak.
Breng verder op smaak met peper en zout.

avocado puree:

Pureer alle ingrediƫnten in een blender en breng op smaak met peper en zout.

maissorbet:

Doe de inhoud van het blikje mais in een blender en pureer.
Zeef boven een kom en voeg suiker en zout toe naar smaak.
Draai hier ijs van met een ijsmachine.
Voor het serveren 5-10 minuten op kamertemperatuur laten komen.

Serveren:

Schep de avocado puree in een cocktail glas, leg daarboven op een bolletje maissorbet en schep er de krabsalade naast. Garneer met oscietra kaviaar en takjes kervel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten