
Ingredienten:
2 takjes basilicum
150 gr suiker
100 gr boter + een beetje om in te vetten
2 eieren
100 gr bloem
zout
500 ml slagroom
150 gr rode bessen
Werkwijze:
Breng de slagroom in een ruime pan aan de kook en laat tot de helft inkoken
op een laag vuur. Roer regelmatig.
Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)
Maal de basilicum blaadjes met 100 gr suiker fijn in een keukenmachine.
Klop de boter en basilicum suiker romig en voeg de eieren een voor een toe. Meng de bloem met een snufje zout en roer door het cakebeslag.
Doe het cakebeslag in een ingevette taartvorm (diameter 20 cm)
Bak de cake in 20 tot 25 minuten gaar.
Was de bessen en laat ze even uitlekken op keuken papier.
Wentel ze door de suiker en zet de bessen 10 minuten weg.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten